Rafet Kırgız: Uğraşma dediler, alt yapıda olmam lazım dedim.
08 Mayıs 2024 Çarşamba 12:10 Kocaelispor

Rafet Kırgız: Uğraşma dediler, alt yapıda olmam lazım dedim.

Kocaelispor
Sivil Toplum Kuruluşları ile İlişkiler Dairesi Başkanlığı toplantı binasında düzenlenen Kocaelispor Akademi’nin sezonluk değerlendirme toplantısında ilk 10 aylık çalışmalar anlatıldı.

 

NE İSTEDİYSEM ALDIM

Kocaelispor’un alt yapısı ile ilgili sorumlu yöneticilerden Rafet Kırgız açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Kocaelispor yönetiminden ne istediysem aldım. Kulübün durumunu bildiğim için fazla yüklenmedim. Hem Engin başkana hem de Recep başkana bize sundukları imkanlardan dolayı teşekkür ediyorum.

 

GEÇİŞ VE BAŞLANGIÇ DÖNEMİMİZDİ

Aydın Günaydın hocam çok özverili çalışıyor. İzmit'in gençleri, 19 tane pırıl pırıl Kocaelispor'a hizmet etmiş hocalarımızla çalıştık. Bu sezon geçiş ve başlangıç dönemimizdi. Amatör spor kulüplerimiz bizlere çok değerli sporcular verdi. Kocaeli'de izlemediğimiz maç kalmadı. Hocalarım da çok özveri ile çalıştı.

 

DİYENLER OLDU

Zaman zaman çok eleştiriler aldık. Sineye çektik. 70 yaşıma geldim “Uğraşma” diyenler oldu. Hayatım alt yapılarda geçti. İlk yöneticiliğim Turgutspor'da başladı. Ben sporun her kademesinde, TFF bünyesinde dahil uzun yıllar altyapılarda çalıştım. Uğur Uludağ hocamın emeğini unutamam. Burada küçük yaşta ilk turnuvayı onun girişimiyle biz yaptık.

 

BÜROKRASİ YAVAŞ İŞLEDİ

Alt yapıya merakımın nedenleri var tabi. Annem çok kızdığı için futbol oynayamadım. Bunun için alt yapıda meşgul oldum. Kaç çocuğu kurtarır sporla tanıştırırsak kardır diye düşündüm. Vinsan Tesisleri'ndeki değişikliklerle ilgili Büyükşehir'den destek aldık. Ancak bürokrasi biraz yavaş işledi. Bir takım değişiklikler oldu. Sahaların zeminleri değişti. 50'ye 68 boyutlarında yeni bir halı saha yapılacak, 80 günde bitecek.

 

KOCAELİSPOR KAZANACAK

Hemen yanına 150 metrekarelik fitness salonu yapacağız.  Anfi tiyatro bölümü yıkıldı. 800 metrekarelik alana sosyal tesis inşa edeceğiz. Bunları Büyükşehir yapıyor. Tahir Başkanın büyük emeği ve desteği var. İdari bina olduğu gibi yenileniyor, konaklama tesisi ve dinlenme alanı da yapacağız. İl dışından gelen futbolcular burada konaklayacak böylelikle farklı şehirlerdeki futbol hazinelerini daha kolay toplayacağız. Bu değişimlerle birlikte Kocaelispor kazanacak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER