Tarihi konuşma!
13 Eylül 2020 Pazar 16:54 Kocaelispor

Tarihi konuşma!

Kocaelispor
Yaklaşık 30 yıldır birlikte Kocaelispor’un maçlarını takip eden, Kocaelispor ile dertlenen bir grup taraftarın sözleri Kocaelispor’da Mali Olağan Genel Kurulu’nda yoğun alkış aldı.

 

ASIL YERİMİZ…

Cem Özer, Kaan Balimre, Lütfü Güçkan, Burçin Bıçakçı, Murat Mete, Aziz Emre Gündeşen, Emre Aydınoğlu ve Erçin Bayırlı’nın birlikte hazırladığı konuşma metnini sözcü Cem Özer genel kurul üyelerine aktardı. Cem Özer ve arkadaşları Kocaelispor’un hedefinin Süper Lig olmadığını, Süper Lig’de şampiyonluk ve Avrupa kupaları olması gerektiğini belirtti ve şu düşünceleri paylaştı.

 

BİZ HER ZAMAN VARDIK

Geçen sezon olağanüstü şartlarda yaşadığımız 3. Lig şampiyonluğunda emeği geçen, en ufak katkısı olan herkese can-ı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Kocaelispor, mazisi başarılar ve bir o kadar da acılarla dolu büyük bir camiadır. Cefakar ve vefakar taraftarı, en başarılı günlerinde de, en acı ve zorlu günlerinde de her zaman yanında olmuştur.

 

HER ŞEYİN FARKINDAYIZ

Biz, bugünkü gibi kalabalık ve coşkulu kongreler de yaptık, sahipsiz bırakıldığımız karanlık günlerde, elektriği kesik spor salonunda gözümüz yaşlı kongre de yaptık. Hep vardık, hep oradaydık. Gün, onu gerektirdiği için kongreye gelenleri de gördük, en olması gereken zamanlarda Kocaelispor’un yanında olmayanları da gördük. Şükürler olsun ki, artık yukarıya, layık olduğumuz üst liglere yükselme hareketimize başladık. Biz hep birlikte güçlüyüz.

 

KOCAELİSPOR, KOCAELİ’NİN TEMSİLCİSİDİR

Kocaelispor’un hedefi Süper Lig değildir. Kocaelispor’un ve temsil ettiği il olan Kocaeli’nin hedefi Süper Lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Avrupa kupalarıdır. Tüm camiamız geçmişte olduğu gibi büyük hedeflere odaklanmalı, kurulacak yönetimler ve takım kadroları bu hedeflere göre oluşturulmalıdır.

 

ACI TECRÜBELERİMİZ VAR

Futbol, dünyada en çok sevilen, en çok seyredilen, en çok getirisi olan, kendi ekonomisini yaratmış bir spor dalıdır. “Futbol sadece futbol değildir” sözü çok doğru bir sözdür ve biz yükseliş yolunda asla bu gerçeği, günümüz futbol dengelerini, göz ardı etmemeliyiz. Hesapsız,   plansız, maalesef ki futbolun geldiği noktada olmazsa olmazlar arasına girmiş, menajerlerin dünyasında kurulan takımlar ve harcanan paralar, büyük yıkımlara sebep olmaktadır. Bu konu, geçmiş acı tecrübelerimizle hassasiyet göstermemiz gereken önemli bir noktadır.

 

KOCAELİ SPORU SEVENLER DERNEĞİ!

Saygıdeğer belediye başkanlarımızdan, bu büyük markaya ve şehrin en büyük temsilcisi Kocaelispor’a geçtiğimiz sezon olduğu gibi sürekli destek olmalarını talep ediyor, kalıcı ve sürekli gelir getirecek projelerle takımımızın yanında olmalarını bekliyoruz. Kalıcı gelirler oluşturma konusunda atılmış önemli bir adım olan Kocaeli Sporu Sevenler Derneği çalışmaları hakkında, kulübümüzün adı geçen bir dernek olduğu için daha fazla bilgi almak, faaliyetleri ve bundan sonraki yıllardaki hedeflerini merak ediyorum.

 

ARAÇ VE ALTAN ÖNCÜLÜĞÜNDE BİR EKİP

Üye olma şartları, verebileceğimiz desteklerin olup olmadığı konusunda görüşlerini paylaşmalarını bekliyorum. KEV süreci acı hatıralarımızda yer almaktadır. Uzun zamandır ertelenen, unutulan tüzük değişikliği ve tüzük tadilatının yapılması elzemdir. Bu konuda en çok bilgi ve fikir sahibi olduğunu bildiğimiz Sayın İsmail Araç ve Sayın Özer Altan liderliğinde bir ekibin kurularak bu ihtiyacın giderilmesini bekliyoruz.

 

ELEŞTİRİ, OLGUNLUKLA KARŞILANMALI

Benim de naçizane üyesi durumunda olduğum Yüksek Divan Kurulu’nun belirli aralıklarla toplanmasının kulübümüze katkı sağlama anlamında faydalı olacağını düşünüyorum. Her camiada olduğu gibi muhalif görüşler olacaktır. Eleştiri, hakaret olmaması kaydıyla her zaman yapılabilir ve katkı sağlar. Olgunlukla karşılanmalıdır.

 

YAŞANANLARIN PSİKOLOJİSİNİ ATLATMAK KOLAY DEĞİL

Taraftarın çekincelerinin olması, amatör lige düşmüş böylesi büyük bir camianın üzerinden kolay atabileceği bir psikolojik durum değildir. Önemli olan, çekilen acıları unutmayıp, onları hatırlayarak hep daha iyiye yönelmektir. Sürekli acılara dem vurmak bize bir şey kazandırmaz. Hatalar, yol kazaları elbette olacaktır. Her seferinde “Öldük bittik, amatöre dönüyoruz” edebiyatı yapmak doğru değildir. Bardağın daha çok dolu tarafını görerek yol almalıyız.

 

YANLIŞSA “YANLIŞTIR”

Ancak bilinmelidir ki, doğruya “Doğru” deniyorsa, yanlışa da “Yanlış” denmelidir. Dost acı söyler! Anonim Şirketi konusu, futbol ekonomisinin gereği, çağdaş futbol dünyasının bir olgusudur.  Futbol dünyasının içinde bulunduğu mevcut durumda kaçınılmaz bir gerçek, bir süre sonra mecbur kalacağımız gözüken bir yapıdır.

 

KOCAELİSPOR AŞ. NE DURUMDA?

Kocaelispor’un geçmişte kurulan anonim şirketinin son durumu nedir? Bu şirketin yaşatılması ya da başka bir şirket mi kurulması gerektiği konusunda gecikmeden çalışmalar, araştırmalar yapılması gerekmektedir. Ülkemizde bu konuyu başarıyla yürüten kulüplerle iletişime geçmeli ve geleceğe hazırlık yapılmalıdır. Yine çağdaş futbolun gereği olarak profesyonel sportif direktörlük, futbolcu izleme komitesi ve güçlü futbol şube kadrosu başarının olmazsa olmazı durumundadır. Bu gerçek göz ardı edilmemeli ve elbette bu konuda kötü tecrübelerin nelere yol açtığı unutulmamalıdır.

 

KURUMSALLAŞMALI, ÇAĞI YAKALAMALIYIZ

Kulüp basın sözcülüğü görevi çok önemlidir. Basın toplantıları ya da resmi siteden yapılacak açıklamalar yaşanabilecek dalgalanmaların, oluşacak dedikoduların önüne geçecektir. Sosyal medya etkili ve doğru şekilde kullanılmalıdır. Yükseldiğimiz liglerde daha köklü camialarla karşı karşıya geleceğiz. Kaybettiğimiz yıllarda geride kaldığımız noktalar olmuş olabilir, en kısa zamanda çağı yakalamalı, kurumsallaşma çalışmalarına önem vermeliyiz.

 

NİCE ŞAMPİYONLUKLARA İNŞALLAH

Sözlerime son verirken, yeni seçilecek yönetim kuruluna şampiyonluklar yolunda başarılar diliyor, tek hedef olarak şampiyonluğun belirlenmesini ve bu doğrultuda kurulacak takımla, net bir şampiyonluk beklediğimizin altını çiziyorum. Biz tribünde, siz sahada, hep birlikte omuz omuza, nice şampiyonluklara! Teşekkürler.

 

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Cüneyt eremir

13 Eylül 2020 Pazar 21:30

Çok güzel bir açıklama olmuş bir çok taraftarın iç sesi olmuş emegi geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum

DİĞER HABERLER