Derince Alpaslan Ortaokulu, Karabük'ü nasıl yendi? “3-2”
17 Nisan 2024 Çarşamba 11:35 Amatör Futbol

Derince Alpaslan Ortaokulu, Karabük'ü nasıl yendi? “3-2”

Amatör Futbol
Ortaokullar arası erkekler futbol Türkiye yarı finallerinde ilimizi temsil eden okullarımızdan Derince Alpaslan Ortaokulu ilk maçında Karabük Emek Ortaokulu’nu 3-2 mağlup etti ve şampiyonaya galibiyetle başladı. İşte maçın tüm detayları.

 

ERKEN GOL YEDİLER

Maça iyi başlayan Alparslan Ortaokulu 5. dakikasında rakip takımın en etkili oyuncusunu tutmaya çalışsa da ilk günün en güzel golünü ağlarında gördü. Kontra atakta sağ çaprazdan ceza sahası dışından çok sert ve düzgün yaptığı güzel vuruşta sol doksana giden şut sonrası Derince Alpaslan maça adeta 1-0 geride başladı.

 

KAAN CEVAP VERDİ

Golden sonra çabuk toparlanan Derince ekibi ilk yarıda özellikle Kaan Kansız, Yiğit Efe Ayhan ve Ahmet ile girdiği üç pozisyon buldu. Köşe vuruşunda Kerem, arka direkte iyi vuramadığı pozisyondan yararlanamasa da hakemin 2  dakika verdiği uzatmanın hemen öncesinde Eymen’in pasında maçın en iyi oyuncusu olan Kaan Kansız skoru 1-1’e getirdi. Kaan, çabukluğu ve akıllı hareketleriyle rakip takımın etkili, fizikli kaptanı ve stoperinden sıyrılıp kalecinin solundan meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

 

AHMET, EKMEĞİNİ TAŞTAN ÇIKARDI

İlk yarı 1-1 sona erdi. İkinci yarıda sıcak havanın da etkisiyle rakibini yoran ve oyunun kontrolünü eline alan Alparslan Ortaokulu devrenin ortalarında üst üste bulduğu iki golle skoru 3-1 e taşımayı başardı. İkinci golde Ahmet, yaptığı pres sonunda topu kaptı ve soldan rakibini geçerek topu Kaan’a bıraktı. Kaan da bu ikramı geri çevirmedi ve soğuk kanlı bir ayak içi vuruşla Derince’yi 2-1 öne geçirdi.

 

YİĞİT EFE’DEN KLAS GOL

2-1’den sonra rahat ve baskılı oyununu sürdüren Alparslan Ortaokulu’nda günün etkili isimlerinden Yiğit Efe, ceza sahasında kaptığı top sonrası rakip savunma oyuncularını çalımlarla bir bir geçti ve çok klas bir gol de Yiğit Efe attı. Maçın son dakikalarında beraberliği sağlamak için öne çıkan rakibin kaptanı sol ayağıyla ceza sahasının sol köşesinden yaptığı sert ve düzgün vuruşla skorU 3-2’ye getirdi.

 

KAAN KANSIZ YILDIZLAŞTI

Kalan sürede Alparslan Ortaokulu yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi ve hakemin verdiği 4 dakikalık uzatma süresinde de başka gol olmayınca Alparslan Ortaokulu Yalova’daki yarı finallerin ilk maçını 3-2 kazandı. Maçın genelinde tüm takım oldukça başarılı ve mücadeleci bir oyun ortaya koysa da özellikle attığı iki golle günün yıldızı Kaan Kansız’dı.

 

MAÇIN ÖNE ÇIKANLAR

Öte yandan üçüncü golün sahibi Yiğit Efe Ayhan, takım kaptanı Doruk Demirel, kaleci İsmet, sonradan oyuna girerek takımına dinamizm getiren Doruk Kıvanç Ay, ilk devrede çok iyi mücadele eden Emir Çetin, ikinci yarıda orta sahada Eymen ve Kaan Murat ile ikinci golde sol kanattan yaptığı pres sonunda kaptığı topta rakip savunma oyuncusunu geçerek adeta boş kaleye alda at dercesine Kaan’a asist yapan Ahmet öne çıkan oyuncular oldular.

 

İKİNCİ RAKİP İZMİR’DEN

Yalova’da gerçekleşen turnuvada Derince Alpaslan’a galibiyeti getiren golleri Kaan Kansız (2) ve Yiğit Efe Ayhan kaydetti. İlimizin başarılı iki antrenörü Kamuran Yalçın ve Tuncay Budakin’in koordinesindeki Derince Alpaslan ikinci maçında İzmir’den Kaymakam Özgür Azer Kurak Ortaokulu ile karşılaşacak. Ekibimiz bu maç kazanırsa gruptan çıkmayı garantileyecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER