Mustafa Gürsel: Biz bu oyunu oynayacağız
02 Mayıs 2024 Perşembe 11:45 Kocaelispor

Mustafa Gürsel: Biz bu oyunu oynayacağız

Kocaelispor
Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, Bodrum Futbol Kulübü maçı öncesi basına açıklamalarda bulundu.

 

BU BİLİNÇLE HAREKET EDİYORUZ

Mustafa Gürsel basına yaptığı açıklamada şunları söyledi: Her maç çok önemli. Ligin son iki haftası gibi gözüküyor ama Play-Off maçı da olacak. Çünkü bu iki maçı kazandığımız takdirde doğrudan finale kalacağız. Olmadığı takdirde ise Play-Off adı altında o mücadeleyi vereceğiz. Rakiplerimizi de mağlup ettiğimiz takdirde geleceğimiz noktayı da çok iyi biliyoruz. Bu bilinçle hazırlıyoruz ve bir an önce finaldeki yerimizi almak istiyoruz.

 

FUTBOLCU KARAKTERLERİNE GÖRE

Öncelikle kendi oyun yapımızı geliştirmeye, kendi oyun felsefemizi oturtmaya çalışıyoruz. Oyuncularımızın karakteri, yapısı ve tarzına göre bir oyun alanı oluşturmaya gayret ediyoruz. Çünkü biz bu oyunu oynayacağız. Futbolcularımızın güçlü yönlerine göre bir oyun sistemi ortaya koymaya çalışıyoruz.

 

HERKESİ VERİMLİ KULLANMAYA ÇALIŞIYORUZ

Geldiğimiz günden itibaren bütün oyuncularımıza şans verdik. Daha önce de söylediğim gibi bizim için tüm futbolcular değerli ve hangisi uygunsa onu kullanmaya çalışıyorum. Bunu da lafta değil, oynadığımız maçlarda gösterdik. Sonuca göre, skora göre, maçın durumuna göre herkesi verimli kullanmaya çalışıyoruz. Maçı kazanmak adına o an fayda sağlayacak hamleleri yapmaya çalışıyoruz.

 

ÜMRANİYE’DE OLMADI, BANDIRMA’DA OLDU

Amacımız takımı taktiksel, zihinsel ve futbol olarak yukarıya çekmek. Bireysel anlamda oyuncuları yukarıya çektiğimizde takım olarak da yukarı çıkacaktık ve nitekim her hafta daha da iyi oluyoruz. Bandırma maçında bulduğumuz goller kadar Ümraniyespor maçında kaçırdığımız pozisyonları da antrenmanlarda çalıştık. Ne yazık ki Ümraniye maçında değerlendiremedik. Göztepe maçı olsun, Bandırmaspor maçı olsun değerlendirebildiğimizde neler olduğunu gördük.

 

PLAY-OFF’A GÖRE ÇALIŞIYORUZ

Tüm taktiksel argümanları burada, sahada çalışıyoruz. Dediğim gibi yakaladıklarımızı skora yansıtsak şu an çok daha farklı olabilirdi. Önümüzdeki maçlarda bulduğumuz pozisyonları değerlendirmek adına daha çok çalışacağız. Hedefimiz zaten Play-Off'ta çıkmaktı. Buna göre çalışıp kendimizi hem fiziksel hem de zihinsel olarak hazırlayacağız ve sezonu en iyi noktada bitirip hedefe varacağımızı ümit ediyorum.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER