Darıca GB. saha dışı oyunlar olabilir diyor!
20 Nisan 2024 Cumartesi 02:45 Darıca G.B.

Darıca GB. saha dışı oyunlar olabilir diyor!

Darıca G.B.
3. Lig 3. Grup’ta son iki haftaya ateş hattının kıyısında giren Darıca Gençlerbirliği kalan iki maçını da kazanırsa çok yüksek ihtimalle ligde kalacak.

Temsilcimizle aynı puana sahip Bayburt da kazansa dahi, genel averajdaki altı gollük fark kapanmazsa ekibimiz ligde kalacak. Ancak Darıca’nın bir endişesi var.

 

BEKLENDİĞİ GİBİ OLDU 

Darıca Gençlerbirliği’nin de yer aldığı TFF 3’ncü Lig 3’ncü Grup’un ligde tutunma hattında son iki haftaya girilirken nefesler tutuldu. Grubumuzda Darıca Gençlerbirliği ile 1922 Konyaspor, Bayburt Özel İdare, Sivas 4 Eylül Futbol ve Akhisarspor’un beşlisinden üçünün ligden düşüp ikisinin tutunacağı sezonun ikinci devresinin ilk üç haftasında belirginleşmişti. Öyle de oldu.

 

SİVAS DA İNANMIYOR

Bu sezon başındaki kaosundan ötürü ilk maçına çıkamayınca üç puanı silinen ve 16 puanla son sırada yer alan Sivas 4 Eylül mantalitede düştü. Ligde tutunması kalan son iki maçını kazanıp Darıca GençlerBirliği ve Bayburt Özel İdare’nin iki maçını da kaybetmesine; Akhisarspor’un ise bir kazanıp bir maç kaybetmesine bağlı. Çok zayıf olasılıklı; dört takımın aynı puanda ligi tanınması halinde dörtlünün zirvesinde yer alıp lige tutunuyorlar. Ancak mucizeye kendileri de inanmıyor olsa gerek, sosyal medya paylaşımlarına göre havlu attılar, pes ettiler…

 

KONYA İÇİN HER AN HER ŞEY OLABİLİR

Beş takımın arasında en rahatı; en yakın takipçilerine beşer puan fark atan 1922 Konyaspor… Ancak son iki maçlarında en az iki puan çıkartamadıkları sürece, garantilemiş değiller. Son haftaların formda ekibi olmalarına karşın çok zorlu iki ekiple karşılaşacaklar. 1922 Konyaspor ile ligi aynı puanda tamamlarsak ikili averajda üstünüz. Olası şekilde; Bayburt Özel İdare’nin de aynı puanı tutturması halinde, üçlü averajda da üstünlük bizde.

 

OLASIKLI HALLER

Yüksek olasılıklı ihtimal dâhilinde; 1922 Konyaspor ligde kalıp Sivas 4 Eylül düşecek.            

Üç takımın puan eşitliğinde Akhisarspor’un ilk sıradaki yeri kesinleşti. Akhisarspor ligde kalıyor. Darıca ve Bayburt Özel İdare düşüyor.

Darıca Gençlerbirliği, Akhisarspor ve Sivas 4 Eylül üçlü averajda ligi eşit puanda bitirme olasılığı, matematiksel olarak yok.

 

İKİLİ AVERAJLARDA

 

SEÇENEK 1: Darıca Gençlerbirliği ile Bayburt Özel İdare Spor eşdeğerde. Genel averajda Darıca Gençler Birliği (-16) Bayburt Özel İdare Spor (-22) Darıca iki maçını da kazanırsa, averaj farkı en az sekize çıkacak. Bu durumda Bayburt’un iki maçını da kazanırken en az 9 averaj yapması gerekecek. Bu hafta sonu itibariyle kaydedilen gollerde de bir gol üstünlüğümüz var.

 

İŞTE KONUNUN BAM TELİ

Ancak Darıca’nın endişesi şu… Sivas’ın cezalı oyuncusunun fazla olması ve Bayburt gitmek istememesi, Bayburt’un tüm masrafları karşılamak istediği ve takımı çağırdığı… Pazar günü bu maçın skorunu hep birlikte takip edeceğiz.

 

SEÇENEK 2:: Akhisarspor ile Bayburt Özel İdare Spor’un ikili averajında, Akhisar ekibi avantajlı.

 

SEÇENEK 3: Darıca ile Akhisarspor arasındaki ikinci maç, sezonun son haftasında oynanacak. Akhisar’daki ilk maçı ev sahibi, 1-0 kazanmıştı. Güncel haliyle, avantaj Akhisarspor’da. Büyük ihtimalle Akhisar, Darıca düşmüş olarak gelecek.

 

SEÇENEK 4: 1922 Konyaspor ile Darıca’nın ligi aynı puanda bitirmesi durumunda ikili averajda her iki maçı da kazanan Darıca üstün.

 

SEÇENEK 5: 1922 Konyaspor, Darıca ve Bayburt’un ligi aynı puanda tamamlamaları halindeyse Darıca ligde kalıyor. Sivas 4 Eylül yanı sıra 1922 Konyaspor ve Bayburt Özel İdare düşüyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER