Arif Gülen: Darıca Gençlerbirliği için 6.5 milyon lira harcadım
13 Şubat 2020 Perşembe 00:57 Darıca G.B.

Arif Gülen: Darıca Gençlerbirliği için 6.5 milyon lira harcadım

Darıca G.B.
Darıca Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Arif Gülen geniş çaplı bir basın toplantısı düzenledi. Gülen gazetecilerin gündeme dair sorularına yanıt verdi. 41 yaşındaki başkan, kulübün kurumsallaşmasına adına önemli adımlar attığını belirtti. Gülen, Darıca Gençlerbirliği için 6.5 milyon liralık bir para harcadığını, kasada fazladan 10 bin lira kalması için Ahmet Özer ile bilek güreşi bile yaptığını ifade etti.

 

GELECEĞİNE İPOTEK KONULACAKTI

2 sezon önce 2. Lig’e çıkılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Gülen, Koca Bir Çınar olarak ifade ettiği Darıca Gençlerbirliği’nin zor dönemden geçtiğini ve kulübü bataktan kurtarmak için başkan olduğunu ifade ederek şu şekilde konuştu: Darıca Gençlerbirliği bölgenin en köklü ve en eski kulübü. Koca bir çınar. Darıca Gençlerbirliği’nin geleceğine ipotek altına alınmaması için başkan olmayı düşündüm.

 

ALTI DOLDURULMAMIŞ BİR ŞAMPİYONLUKTU

2018-2019 sezonunda Darıca Gençlerbirliği şampiyon oldu ve hepimizi çok mutlu etti. Ancak altı doldurulmamış, siyaseten ve taraftara selam verilen bir şampiyonluktu. Darıca Gençlerbirliği AŞ. Azerbaycanlı bir iş adamına satıldı. Yıllarca para akıtılan, 27 milyon lira gelen kulüp geçen yıl 120 bin lira gibi komik bir rakam ödenemediği için transferi açamadı.

 

HİSSELERİN YÜZDE 90’I BENİM, YÜZDE 10’U MUSTAFA KARDEŞİMİN

2. Lig’e çıkıldığında, şaka yapmıyorum, susuz, ekmeksiz geçen bir sürecin ardından takım düştü. Daha öncesine gideyim. 2. Lig’e çıkıldığında ortada ne bir futbolcu, ne bir antrenör ne de yönetim vardı. Bize ulaştılar. “Darıca Sevdalıları Grubu” olarak kulübe sahip çıktık ve kulübü AŞ’yken aldık. AŞ. olmak kötü değil. Kimse AŞ. olmaktan korkmasın. Darıca GB’yi ben AŞ. yapmadım ama kesinlikle yapardım. Canımı sıkan konu Darıca GB’nin ne yaptığı belli olmayan yabancı uyruklu birisine satılmasıydı. Hisselerin yüzde 90’ı benim, yüzde 10’u Mustafa isminde bir kardeşimin.

 

10 BİN LİRASINA AHMET ÖZER İLE BİLEK GÜREŞİ YAPTIM

Geldiğimizde 2. Lig’in bitmesine 7-8 hafta vardı. Onurlu bir mücadele verdik, 6-7-10 gol yemeyen, ücretlerini alan, yemek ve ulaşım sorunu yaşamayan, en iyi otellerde kalan bir kulüp olduk. Kadromuz için “Mütevazi” diyorlar. Bu işi yavaş yavaş öğreniyorum. Mesela Kaleci Alper. Bize gelmeden önce Diyarbekir’de 320 bin liraya oynadı. Ben onu 160 bin liraya ikna ettim. Ahmet Özer ile 10 bin lira için bildiğiniz bilek güreşi yaptık. Ben kazandım, 10 bin lira kasamda kaldı. Şimdi biz mütevazı bir takım mıyız yoksa akıllı yönetilen bir takım mıyız?

 

LİGE BOŞUNA GİRMEYİN DEMİŞLERDİ

Çocukların tamamı iyi yerlerde oynadı ve bizim hiçbir menajerle işimiz olmadı. Kısacası akçeli işlere kimseyi karıştırmadım. Bu sezon kadromuz beklediğimizin üzerinde bir performans gösterdi. Liderliğe bile yükseldik. İlk yarıyı 28 puanla 5. sırada bitirdik. İkinci yarıda 5 maçta 3 yenilgi, 2 de beraberlik aldık. Şu an 30 puanla 9.’yuz. Ama bu takım için “Ligde kalamaz,  boşuna lige girmesinler” demişti. Biz Play-Off oynayacağız.

 

BİR FUTBOLCUNUN 3 ALACAĞI NASIL OLUR?

4 avukatım 6 ay boyunca kulübün eski sözleşmelerini toparlamakla meşgul oldu. Mesela bir futbolcunun 3 farklı anlaşması var.  Aynı futbolcu nasıl olur da 3 farklı alacak sahibi olur. Transfer yasağı borcumuz 4.2 milyon, piyasa borcumuz 6 milyon, yasal faizler 665 bin, kamp borcumuz 114 bin liraydı. Antalya’da rehin kalmış, benim ile alakası olmayan bir kamp parası için 114 bin lirayı öderken, kendi dönemimize ait kamp bedelini Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’tan istedik. Ki bu 114 bin lira 88 bindi. Faizler birikince 114 bine çıktı.

 

BENCE DARICA TARİHİNDE BİR İLKTİR

Transfer borcunun 3 milyonunu ödedik, 1 milyon 140 bin lira kaldı. Dediğim gibi 114 bin liralık kamp bedelini de karşıladık. 412 bin liralık forma, eşofman derken toplam 3.6 milyon liralık bir ödeme yaptık. Futbolculara ve teknik ekibine toplam 3.5 milyon lira verdik. Genel olarak bütçemiz ise 5.4 milyon liraydı. Kendi dönemimizden 1.2 milyon liralık bir borç kaldı. Alt yapı yıllık bütçemiz yaklaşık 375 bin lira. Tarihimizde ilk kez alt yapıya para ödendi.

 

BİZ GELENE KADAR TESİSLERE ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI

Yaklaşık 3 milyon liralık bir gelirimiz var. Ama TFF’den bir kuruş para gelmiyor. Nedeni malumunuzdur… Eski borç ve icralar. Giderimiz 9 milyon. Ben 6 milyon 500 bin lira verdim. bu şehirde başka bir örneği yoktur. Genel olarak borcumuz ise 11 milyon lira civarında. Tesis, bakanlığın belediyeye, belediyenin de bize tahsis ettiği bir yer. Yıllarca buraya çivi bile çakılmadı. 600 bin lira masraf yaptık ve tesisi kulübe yakışır bir yer haline getirdik.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ ÇOK AKTİF HALDE ÇALIŞIYOR

Özellikle saha ile ilgili eksiklerimiz var. Kendi antrenman sahamızda futbolcularımız sakatlanmamalı. Sosyal medyamızı aktif haline getirdik. Youtube kanalı ve hesaplarımızı en etkin şekilde yönetmeye çalışıyoruz. İlerleyen süreçte canlı yayınlar da yapacağız, internet sitemizi faaliyete geçireceğiz. Kaliteli bir dergi çıkarmaya başladık. Her sayıda 3000 bin adet bastırıyoruz. Dergiyi ücretsiz dağıtıyoruz. Daha sonra abonelik sistemi ile ve reklam alarak buradan gelir elde etmeye çalışacağız.

 

TESİS PROJEMİZ VAR

Hafta sonu oynayacağımız Batman deplasmanının maliyeti 40 bin lira. İnanıyorum ki yeneceğiz ve primlerle birlikte bu para 70 bin liraya çıkacak. İnanın kolay bir iş değil. Kadın futbol takımı kurmak istiyoruz. Alt yapı olmazsa olmazımız. 60 dönüm arazi üzerine kurulmasını istediğimiz bir tesis projemiz var. TFF de buna olumlu bakıyor.

 

BU İŞTEN PARA KAZANACAĞIM

Futbol koleji kurmak istiyoruz. Bu projede Milli Eğitim’in de müfredatına göre entegre olacağız. Buna futbol adına meslek kazanımı ve 6 yaşından itibaren her türlü eğitimin verileceği bir proje de diyebiliriz. Futbol adamı yetiştirerek, kendi öz sermayemiz ile kulübü yönetmeye çalışacağız. Kendi şirketlerimde kazamadığım paraları bu şekilde kazacağım.

 

PLAY-OFF’A KALACAĞIZ, KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

Muzaffer başkanımıza da destekleri için teşekkür ediyorum. Ama bize para vermesinler, projelerimizi desteklesinler ya da bizim için proje üretsinler. Kısacası balık yemeği değil, tutmayı öğrenelim. Ne yazık ki harcadığımız paranın önemli bir kısmı eski borçlara gidiyor. Ama bunu Darıca’nın hedefinden uzaklaşacağı anlamına gelmiyor. Allah’ın izni ile Play-Off oynayacağız.

 

SELAHATTİN HOCAMIZLA DEVAM EDİYORUZ

Muğla maçının ilk yarısında mahalle takımı gibiydik. İkinci yarıda takımın başkanı Ali Koç, hocası da Mourinho muydu? Neden ikinci yarıda toparladı? Bunun sadece hoca ile bir ilgisi yok. Evet, 3. bölgede zayıfız. Bu takım iki kez 4 gol attı. Evet, istediğimiz gibi değil ama öyle olsun diye mücadele ediyoruz. Hocamızla yola devam ediyoruz.

 

28 ŞUBAT’TA VEFA GECEMİZ OLACAK

Para ile ilgili bir sıkıntı yaşadığımız zaman “Kulübü satıyor musunuz?” diyorlar, yeniliyorsa bana antrenör siparişi veriyor. Herkes menajer. Herkesin maddi beklentisi var. Bu takıma sahip çıkalım. 28 Şubat’ta kültür merkezinde Darıca Gençlerbirliği Vefa Gecesi düzenleyeceğiz. Burada da kulübümüze emek vermiş büyüklerimizi onurlandıracağız.

 

TOPU TACA ATMASINLAR

Şu da var. Kime gitsek bize “Darıca Azerbaycanlılara satıldı” diyorlar. İşte bu karşılıklar geçmişin bize kazığıdır. Biz ihale, inşaat, müteahhit istemiyoruz, paylaşım istiyoruz. Darıca Gençlerbirliği inancı, siyaseti ne olursa olsun herkesin ortak paydasıdır.  Kulübün 100’de 100 hissesi bize ait. Büyükşehir meclis yapsın, yüzde 50’sini iştirakini versin. Adını da değiştireyim. Kimse topu taca atmasın. Sayın Büyükakın’ın bize destek vereceğine eminiz. Projelerimizin sahiplenilmesini istiyoruz.

 

SİYASETİN KUCAĞINDA OLMAMAK İÇİN BUNU YAPMALIYIZ

Bu çok önemli bir konu. Üst liglere çıkmak mevzu değil, para ile her şeyi yapamazsınız. Yaş ortalamamız yirmi iki. Liglerin en genç takımıyız. A takım ve alt yapı birlikte çalışmalı. Öyle de yapıyoruz. Siyasetin, farklı güruhların elinde, kucağında olmaması için Darıca Gençlerbirliği’nin kendi yağı ile kavrulması, futbolcu yetiştirmesi ve satması lazım. Ben bunu yapacağım, yapmalıyım. Mevcut sistem seni bunu yapmana itiyor. Çünkü siyasi bir sistem tarafından yönetiliyorsanız ömrünüz çok uzun olmaz.

 

Spor41

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER